Absolwentka kierunku Towaroznawstwa na Wydziale Ekonomiki Obrotu Akademii Ekonomicznej w Krakowie (obecnie Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie).
Doktor habilitowany nauk ekonomicznych w zakresie Towaroznawstwa uzyskany na Akademii Ekonomicznej w Poznaniu.
Dotychczasowy dorobek naukowo-badawczy obejmuje ponad 250 pozycji.
Zainteresowania naukowe
Dynamika zmian jakości produktów żywnościowych. Porównywanie szybkości procesów. Kinetyka chemiczna. Ocena trwałości tłuszczów jadalnych. Analiza jakości produktów żywnościowych. Zagrożenia występujące w żywności.
Prowadzone przedmioty
-Podstawowe techniki analityczne.
-Dynamika zmian jakości produktu.
Informacje dodatkowe
-Członek International Society of Commodity Science and Technology (IGWT), Euro Fed Lipid, Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności.
-Członek Rady Instytutu Nauk o Jakości i Zarządzania Produktem, Kolegium Nauk o Zarządzaniu i Jakości, Rady Dyscypliny Nauki o Zarządzaniu i Jakości, z-ca przewodniczącej Rektorskiej Komisji Bytowych, Zdrowotnych i Kulturalnych Pracowników.
Na stronach internetowych Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie są stosowane pliki "cookies" zgodnie zPolityką prywatności.