Absolwenta kierunku Chemia na Wydziale Chemii Uniwersytetu Jagiellońskiego w Krakowie.
Doktor nauk chemicznych w zakresie chemii uzyskany na Wydziale Chemii Uniwersytetu Jagiellońskiego na podstawie rozprawy doktorskiej pt. „Nowe fotoaktywne nanoukłady hybrydowe liposomy-polimery”.
Zainteresowania naukowe
Kształtowanie jakości żywności w zakresie jej bezpieczeństwa oraz aspektów zdrowotnych. Technologia wzbogacania żywności. Substancje dodatkowe i dodatki funkcjonalne. Nanonauki i nanomateriały. Bezpieczeństwo nanomateriałów. Nanożywność. Nanotechnologia w produkcji żywności.
Prowadzone przedmioty
-Biochemia. Podstawy analityki chemicznej.
-Podstawowe techniki Analityczne.
-Analiza chemiczna związków organicznych.
-Metody analityczne w ładunkoznawstwie.
-Funkcjonalne materiały polimerowe. Technologiczna i środowiskowa ocena nanoproduktów.
-Seminarium dyplomowe
Informacje dodatkowe
-Członek Zespołów Programowo-Dydaktycznych ds. kierunków: Innowacyjność produktu, Zarządzanie i Inżynieria Produkcji, Zarządzanie Procesami Biznesowymi. członek Zespołu ds. Promocji Instytutu i kierunków studiów.
-Opiekun praktyk studenckich, przedstawiciel Katedry do spraw współpracy międzynarodowej oraz współpracy z otoczeniem biznesowym.
-Członek Polskiego Towarzystwa Towaroznawczego.
Na stronach internetowych Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie są stosowane pliki "cookies" zgodnie zPolityką prywatności.