Absolwentka Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie, a od 2014 roku jego pracownik. W 2012 roku uzyskała stopień doktora nauk ekonomicznych na podstawie rozprawy doktorskiej pt. „Bezpieczeństwo żywności w opinii konsumentów”.
Adiunkt w Uniwersytecie Ekonomicznym w Krakowie.
Zainteresowania naukowe
Jakość i bezpieczeństwo żywności, zachowania konsumentów, HACCP, terroryzm żywnościowy, zarządzanie produkcją, reakcje na kryzysy na rynku żywności, zarządzanie projektami, zarządzanie produkcją i doskonalenie procesów, narzędzia zarządzania jakością, współpraca nauki z biznesem
Prowadzone przedmioty
Narzędzia sterowania jakością w produkcji, metody zarządzania produktem, podstawy zarządzania projektami, bezpieczeństwo produktów żywnościowych, biznesplan, zarządzanie i logistyka produkcji, aspekty bezpieczeństwa żywności w projektach, zarządzanie jakością
Inne
Ekspert oceniający wnioski B+R na szczeblu krajowym i międzynarodowym.
Certyfikowany kierownik zarządzania projektami.
Audytor wewnętrzny systemów zarządzania jakością.
Na stronach internetowych Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie są stosowane pliki "cookies" zgodnie zPolityką prywatności.