Absolwent Akademii Ekonomicznej w Krakowie, od 2002 roku jej pracownik. W 2010 roku uzyskał stopień doktora nauk ekonomicznych na podstawie rozprawy doktorskiej pt. „Świadomość pracowników w zakresie bezpieczeństwa i higieny produkcji żywności a satysfakcja klientów firmy”. Adiunkt w Uniwersytecie Ekonomicznym w Krakowie.
Zainteresowania naukowe
Systemy zapewnienia jakości i bezpieczeństwa zdrowotnego żywności (GMP,/GHP, HACCP, ISO 22000). Międzynarodowe standardy dotyczące jakości i bezpieczeństwa żywności dla dostawców sieci handlowych (IFS, BRC). Zarządzanie jakością w przemyśle spożywczym. Badanie preferencji i satysfakcji klientów w branży barów szybkiej obsługi. Analiza ryzyka w systemach zarządzania jakością i systemach zarządzania bezpieczeństwem żywności, Gospodarka w obiegu zamkniętym.
Prowadzone przedmioty
Dokumentacja i audyt systemów jakości. TQM i branżowe systemy zarządzania. Zarządzanie bezpieczeństwem zdrowotnym żywności. Systemy jakości w hotelarstwie i gastronomii. Inżynieria systemów jakości. Doskonalenie i integracja systemów zarządzania jakością. Zarzadzanie ryzykiem. Zarządzanie ryzykiem w produkcji. Aspekty bezpieczeństwa żywności w projektach. Zarządzanie projektem w sektorze usług. Analiza ryzyka w systemach zarządzania. Gospodarka o obiegu zamkniętym. Znormalizowane systemy zarządzania w gospodarce o obiegu zamkniętym.
Inne
Członek Rady wydziału Towaroznawstwa w latach 2012-2020. Członek wydziałowej komisji ds. Promocji Wydziału Towaroznawstwa w latach 2016- 2020. Członek Rady Studium Wychowania Fizycznego i Sportu UEK w latach 2016-2020. Członek zespołu ds. promocji Instytutu i kierunków studiów w latach 2020-2024.
Na stronach internetowych Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie są stosowane pliki "cookies" zgodnie zPolityką prywatności.