Ułatwienia dostępu

Instytut Nauk o Jakości i Zarządzania Produktem

STUDIA I STOPNIA 

Towaroznawstwo I stopień studia stacjonarne, sem. 5, 23/24 Z 

Specjalność –Menedżer produktu, 

Innowacyjność produktu I stopień, studia stacjonarne5 sem., 

Specjalność – Rozwój  i komercjalizacja produktu 

STUDIA II STOPNIA 

Inżynieria jakości produktu II stopnia, studia stacjonarne, 2 sem. , 23/24 Z 

Specjalność –Menadżer jakości i bezpieczeństwa produktu 

Inżynieria jakości produktu II stopnia, studia niestacjonarne, 2 sem. , 23/24 Z 

Specjalność –Menadżer jakości i bezpieczeństwa produktu 

Zarządzanie i inżynieria produkcji II stopień studia stacjonarne, 2 sem. 23/24 Z 

Specjalność –Zrządzanie projektami w produkcji 

Zarządzanie i inżynieria produkcji II stopień studia niestacjonarne, 2 sem. 23/24 Z 

Specjalność –Zrządzanie projektami w produkcji 

Logistyka  II stopień studia stacjonarne, 2 sem. 23/24 Z 

Specjalność –Logistyka przedsiębiorstw międzynarodowych 

Logistyka  II stopień studia niestacjonarne, 2 sem. 23/24 Z 

Specjalność – Menadżer logistyki, Logistyka przedsiębiorstw międzynarodowych 

Innowacyjność produktu  II stopień studia stacjonarne, 2 sem. 23/24 L 

Specjalność – Promocja i sprzedaż 

INNOWACYJNOŚĆ PRODUKTU

I stopnia stacjonarne: Specjalność: Rozwój i komercjalizacja produktu

III rok (nabór 2021/2022) – semestr VI

  1. „Analiza strategiczna przedsiębiorstwa” – dr hab. Wiesław Łukasiewicz, prof. UEK (15 godzin, 1 ECTS)
  2. „Motywacyjne systemy wynagrodzeń” – dr hab. Marek Jabłoński, prof. UEK (15 godzin, 1 ECTS)
  3. „Zarządzanie satysfakcja klienta” – dr inż. Mariusz Giemza, prof. UEK (15 godzin, 1 ECTS)
  4. „Zastosowania badań operacyjnych w zarządzaniu” – dr hab. Artur Prędki, prof. UEK (15 godzin, 1 ECTS)
  5. „Zrównoważona działalność marketingowa przedsiębiorstw” – dr Anna Kurzak- Mabrouk (15 godzin, 1 ECTS)

II stopnia stacjonarne: Specjalność: Rozwój i zarządzanie produktem

II rok (nabór 2022/2023) – semestr IV

  1. „Ekonomiczne aspekty jakości” – dr inż. Urszula Balon (15 godzin, 2 ECTS)
  2. „Etykieta w relacjach zawodowych – wybrane aspekty psychospołeczne” – dr Marian Bursztyn (15 godzin, 2 ECTS)
  3. „Psychospołeczne aspekty jakości” – dr hab. Joanna Dziadkowiec, prof. UEK (15 godzin, 2 ECTS)
  4. „Innowacja wartości. Doskonalenie produktu” – dr inż. Małgorzata Miśniakiewicz (15 godzin, 2 ECTS)
  5. „Nowoczesne technologie w produkcji żywności” – dr inż. Grzegorz Suwała (15 godzin, 2 ECTS)

INŻYNIERIA JAKOŚCI PRODUKTU

II stopnia stacjonarne: Specjalność: Menadżer jakości i bezpieczeństwa produktu

II rok (nabór 2022/2023) – semestr III 

  1. „Etykieta w relacjach zawodowych – wybrane aspekty psychospołeczne” – dr Marian Bursztyn (15 godzin, 2 ECTS)
  2. „Autentyczność żywności” – dr inż. Grzegorz Suwała (15 godzin, 2 ECTS)

II stopnia niestacjonarne: Specjalność: Menadżer jakości i bezpieczeństwa produktu

II rok (nabór 2022/2023) – semestr III 

  1. „Etykieta w relacjach zawodowych – wybrane aspekty psychospołeczne” – dr Marian Bursztyn (9 godzin, 2 ECTS)
  2. „Zarządzanie reklamacjami” – dr inż. Urszula Balon (9 godzin, 2 ECTS)

 

LOGISTYKA

II stopnia stacjonarne: Specjalność: Logistyka przedsiębiorstw międzynarodowych

II rok (nabór 2022/2023) – semestr III 

  1. „Psychospołeczne aspekty jakości” – dr hab. Joanna Dziadkowiec, prof. UEK (15 godzin, 2 ECTS)
  2. „Techniki przewozu towarów” – dr inż. Agnieszka Kawecka (15 godzin, 2 ECTS)

II stopnia niestacjonarne: Specjalność: Logistyka przedsiębiorstw międzynarodowych

II rok (nabór 2022/2023) – semestr III 

  1. „Eurologistyka” – dr inż. Bartłomiej Kabaja (9 godzin, 2 ECTS)
  2. „Techniki przewozu towarów” – dr inż. Agnieszka Kawecka (9 godzin, 2 ECTS)

II stopnia niestacjonarne: Specjalność: Menadżer logistyki

II rok (nabór 2022/2023) – semestr III 

  1. „Eurologistyka” – dr inż. Bartłomiej Kabaja (9 godzin, 2 ECTS) K
  2. „Techniki przewozu towarów” – dr inż. Agnieszka Kawecka (9 godzin, 2 ECTS) K
  3. „Zrównoważona działalność marketingowa przedsiębiorstw” – dr Anna Kurzak-Mabrouk (9 godzin, 2 ECTS) K

TOWAROZNAWSTWO

I stopnia stacjonarne: Specjalność: Menedżer produktu

III rok (nabór 2021/2022) – semestr VI 

  1. „Autentyczność żywności” – dr inż. Grzegorz Suwała (15 godzin, 2 ECTS)
  2. „Rozwiązywanie kreatywności i twórcze rozwiązywanie problemów” – dr hab. Joanna Dziadkowiec, prof. UEK (15 godzin, 2 ECTS)
  3. „Żywienie a zdrowie współczesnego człowieka” – dr inż. Ewa Pyrzyńska (15 godzin, 2 ECTS)

 

ZARZĄDZANIE I INŻYNIERIA PRODUKCJI

I stopnia stacjonarne

III rok (nabór 2021/2022) – semestr VI

  1. „Żywność premium” – dr inż. Ewa Pyrzyńska (15 godzin, 2 ECTS)

I stopnia niestacjonarne

III rok (nabór 2021/2022) – na semestr VI

  1. „Zarządzanie rozwojem organizacji” – dr hab. Wiesław Łukasiński, prof. UEK (9 godzin, 2 ECTS)

II stopnia stacjonarne: Specjalność: Zarządzanie projektami w produkcji

II rok (nabór 2022/2023) – semestr III 

  1. „Zarządzanie reklamacjami” – dr inż. Urszula Balon (15 godzin, 2 ECTS)
  2. „Nowoczesne technologie w produkcji żywności” – dr inż. Grzegorz Suwała (15 godzin, 2 ECTS)

II stopnia niestacjonarne: Specjalność: Zarządzanie projektami w produkcji

II rok (nabór 2022/2023) – semestr III 

  1. „Etykieta w relacjach zawodowych – wybrane aspekty psychospołeczne” – dr Marian Bursztyn (9 godzin, 2 ECTS)
  2. „Zarządzanie reklamacjami” – dr inż. Urszula Balon (9 godzin, 2 ECTS)

STUDIA I STOPNIA

KIERUNEK: TOWAROZNAWSTWO – sem.7 23/24

– studia stacjonarne:

  1. Konsument na rynku – dr inż. Urszula Balon, 15 godzin
  2. Rozpatrywanie reklamacji konsumenckich – dr inż. Paweł Turek, 15 godzin
  3. Rozwijanie kreatywności i twórcze rozwiązywanie problemów – prof. dr hab. Joanna Dziadkowiec, 15 godzin
  4. Substancje dodatkowe w rozwoju produktów żywnościowych – dr inż. Małgorzata Miśniakiewicz, 30 godzin
  5. Zarządzanie zdrowym stylem życia – dr Borek Zbigniew, 15 godzin
  6. Zastosowania badań operacyjnych w zarządzaniu – prof. UEK dr hab. Prędki Artur, 15 godzin
  7. Produkcja żywności ekologicznej przykładem produkcji o obiegu zamkniętym – dr inż. Joanna Ptasińska-Marcinkiewicz, 15 godzin
  8. Megatrendy w gospodarce jako kreatory innowacyjnego biznesu – dr Ksymena Rosiek, 15 godzin
  9. Zastosowanie chromatografii gazowej i olfaktometrii w badaniu jakości produktów – prof. UEK dr hab. Tomasz Sawoszczuk, 15 godzin

KIERUNEK:  INNOWACYJNOŚĆ PRODUKTU  – sem.5 23/24

 studia stacjonarne:

  1. Różnice kulturowe w biznesie – prof. UEK dr hab. Marcin Gębarowski, 15 godzin
  2. Metoda DEA w zarządzaniu jednostką gospodarczą – prof. UEK dr hab. Artur Prędki, 15 godzin
  3. Negocjacje i gry biznesowe – dr Bogdan Rogoda, 15 godzin

KIERUNEK: ZARZĄDZANIE I INŻYNIERIA PRODUKCJI

– studia stacjonarne sem.5 23/24
1. Motywacyjne systemy wynagrodzeń – prof. dr hab. Marek Jabłoński, 15 godzin

 – studia niestacjonarne: sem.5 23/24
1. Motywacyjne systemy wynagrodzeń – prof. UEK dr hab. Marek Jabłoński 9 godzin

– studia stacjonarne: sem.7 23/24

  1. Konsument na rynku – dr inż. Urszula Balon, 15 godzin
  2. Controlling produkcji – dr Dariusz Firszt, 15 godzin
  3. Projektowanie motywacyjnych siatek i tabel płac zasadniczych – prof. UEK dr hab. Marek Jabłoński, 15 godzin
  4. Rozpatrywanie reklamacji konsumenckich – dr inż. Paweł Turek, 15 godzin

 – studia niestacjonarne: sem.7 23/24

  1. Konsument na rynku – dr inż. Urszula Balon, 9 godzin
  2. Controlling produkcji – dr Dariusz Firszt, 9 godzin
  3. Projektowanie motywacyjnych siatek i tabel płac zasadniczych – prof. UEK dr hab. Marek Jabłoński, 9 godzin
  4. Analiza strategiczna przedsiębiorstwa – prof. UEK dr hab. Wiesław Łukasiński, 9 godzin

STUDIA II STOPNIA

KIERUNEK:  INNOWACYJNOŚĆ PRODUKTU  – sem.3 23/24

 studia stacjonarne:

  1. Agile Management w rozwoju produktu – dr inż. Małgorzata Miśniakiewicz, 15 godzin
  2. Handel elektroniczny – dr inż. Małgorzata Miśniakiewicz, 30 godzin
  3. UX w sprzedaży produktu (konwersatorium – prof. UEK dr hab. Tomasz Sawoszczuk, 30 godzin
  4. Style i techniki negocjacji biznesowych – dr Mariola Wiater, 15 godzin

KIERUNEK:  INŻYNIERIA JAKOŚCI PRODUKTU  – sem.2 23/24

 studia stacjonarne:

  1. Psychospołeczne aspekty jakości – prof. UEK dr hab. Joanna Dziadkowiec, 15 godzin

studia niestacjonarne: 

  1. Trendy rozwojowe na rynku dóbr konsumpcyjnych FMCG – dr inż. Małgorzata Miśniakiewicz, 9 godzin

Przedmioty z nauk prawnych:

 studia stacjonarne:

  1. Odpowiedzialność za szkody spowodowane przez produkt niebezpieczny – prof. dr hab. Bogusława Gnela, 15 godzin

studia niestacjonarne: 

  1. Rękojmia za wady rzeczy i gwarancja jakości – dr Piotr Kukuryk, 9 godzin

KIERUNEK: LOGISTYKA – sem.2 23/24

– studia stacjonarne:

  1. Elektromobilność w logistyce – dr Monika Ziółko, 15 godzin
  2. Zarządzanie łańcuchami dostaw żywności – dr inż. Agnieszka Kawecka, 15 godzin

– studia niestacjonarne – Specjalizacja: Menadżer logistyki

  1. Style i techniki negocjacji biznesowych – dr Mariola Wiater, 9 godzin
  2. Elektromobilność w logistyce” – dr Monika Ziółko, 9 godzin
  3. Zarządzanie łańcuchami dostaw żywności – dr inż. Agnieszka Kawecka, 9 godzin

– studia niestacjonarne – Specjalizacja: Logistyka przedsiębiorstw międzynarodowych

  1. Style i techniki negocjacji biznesowych – dr Mariola Wiater, 9 godzin
  2. Elektromobilność w logistyce” – dr Monika Ziółko, 9 godzin
  3. Zarządzanie łańcuchami dostaw żywności – dr inż. Agnieszka Kawecka, 9 godzin

 

KIERUNEK: ZARZĄDZANIE I INŻYNIERIA PRODUKCJI – sem.2 23/24

– studia stacjonarne:

  1. Startupy i przestępczość technologiczna – dr Dariusz Firszt,15 godzin
  2. Zastosowanie badań operacyjnych w zarządzaniu – prof. UEK dr hab. Artur Prędki,15 godzin

studia niestacjonarne:

  1. Startupy i przestępczość technologiczna – dr Dariusz Firszt, 9 godzin
  2. Eurologistyka – dr inż. Bartłomiej Kabaja, 9 godzin

STUDIA I STOPNIA

KIERUNEK TOWAROZNAWSTWO – sem.7 22/23

studia stacjonarne:

  1. „Etykieta w relacjach zawodowych – wybrane aspekty psychospołeczne” dr Marian Bursztyn, 15 godzin
  2. „Eurologistyka” dr inż. Bartłomiej Kabaja, 15 godzin
  3. „Konsument na rynku” dr inż. Urszula Balon, 15 godzin
  4. „Ochrona dóbr osobistych” prof. UEK dr hab. Kinga Michałowska, 15 godzin
  5. „Prawo pracy i ubezpieczeń społecznych” dr Marcin Kiełbasa, 30 godzin
  6. „Przestępczość Gospodarcza” dr Adam Michalik, 15 godzin
  7. „Rozpatrywanie reklamacji konsumenckich” dr inż. Paweł Turek, 15 godzin
  8. „Rozwijanie kreatywności i twórcze rozwiązywanie problemów” prof. UEK dr hab. Joanna Dziadkowiec, 15 godzin
  9. „Techniki uczenia się i zarządzania czasem” prof. UEK dr hab. Joanna Wyrobek, 15 godzin

studia niestacjonarne:

  1. „Analiza strategiczna przedsiębiorstwa” prof. UEK dr hab. Wiesław Łukasiński, 9 godzin
  2. „Asystent systemu zarządzania jakością” dr inż. Mariusz Giemza, 9 godzin
  3. „Certyfikacja wyrobów” prof. UEK dr hab. Piotr Kafel, 9 godzin
  4. „Eurologistyka” dr inż. Bartłomiej Kabaja, 9 godzin
  5. „Prawo pracy i ubezpieczeń społecznych” dr Marcin Kiełbasa, 18 godzin
  6. „Przestępczość Gospodarcza” dr Adam Michalik, 9 godzin
  7. „Rozpatrywanie reklamacji konsumenckich” dr inż. Paweł Turek, 9 godzin
  8. „Substancje dodatkowe w projektowaniu żywności” dr inż. Małgorzata Miśniakiewicz, 18 godzin

 

KIERUNEK INNOWACYJNOŚĆ PRODUKTU  – studia stacjon. sem.5 22/23

  1. „Rozpatrywanie reklamacji konsumenckich” dr inż. Paweł Turek, 15 godzin
  2. „Różnice kulturowe w biznesie” prof. UEK dr hab. Marcin Gębarowski, 15 godzin
  3. „Twórcze rozwiązywanie problemów w biznesie” dr inż. Małgorzata Miśniakiewicz, 15 godzin

KIERUNEK ZARZĄDZANIE I INŻYNIERIA PRODUKCJI

studia stacjonarne sem.5 22/23
1. „Motywacyjne systemy wynagrodzeń” prof. Marek Jabłoński 15 godzin

 – studia niestacjonarne: sem.5 22/23
1. „Motywacyjne systemy wynagrodzeń” prof. Marek Jabłoński 9 godzin

studia stacjonarne: sem.7 22/23
1. „Marketing doświadczeń” prof. Marcin Gębarowski 15 godzin
2. „Podstawy przetwarzania danych w arkuszu kalkulacyjnym” dr Jerzy Szakiel            15 godzin
3. „Prawo pracy i ubezpieczeń społecznych” dr Marcin Kiełbasa 15 godzin
4. „Rozpatrywanie reklamacji konsumenckich” dr Paweł Turek 15 godzin

 – studia niestacjonarne: sem.7 22/23
1. „Analiza strategiczna przedsiębiorstwa” prof. Wiesław Łukasiński 9 godzin
2. „Konsument na rynku” dr Urszula Balon 9 godzin
3. „Nowoczesne materiały inżynierskie” dr Anna Gacek 9 godzin
4. „Prawo pracy i ubezpieczeń społecznych” dr Marcin Kiełbasa 9 godzin

STUDIA II STOPNIA

KIERUNEK ZARZĄDZANIE I INŻYNIERIA PRODUKCJI – sem.2 22/23

studia stacjonarne:
1. „Marka produktów i usług (e-learning)” prof. Joanna Dziadkowiec 15 godzin
2. „Różnice kulturowe w biznesie” prof. Marcin Gębarowski 15 godzin
3. „Strategiczne kompetencje organizacji” prof. Wiesław Łukasiński 15 godzin
4. „Zarządzanie zdrowym stylem życia” dr Zbigniew Borek 15 godzin

studia niestacjonarne:
1. „Ekonomiczne aspekty jakości” dr Urszula Balon 9 godzin
2. „Etykieta w relacjach zawodowych – wybrane aspekty psychospołeczne” dr Marian
Bursztyn 9 godzin
3. „Przestępczość gospodarcza” dr A. Michalik 9 godzin
4. „Zarządzanie zdrowym stylem życia” dr Zbigniew Borek 9 godzin

KIERUNEK LOGISTYKA – sem.2 22/23

studia stacjonarne:

  1. „Elektromobilność w logistyce” dr Monika Ziółko, 15 godzin
  2. „Różnice kulturowe w biznesie” prof. UEK dr hab. Marcin Gębarowski, 15 godzin
  3. „Zarządzanie łańcuchami dostaw żywności” dr inż. Agnieszka Kawecka, 15 godzin
  4. „Zarządzanie zdrowym stylem życia” dr Zbigniew Borek, 15 godzin

studia niestacjonarne:

  1. „Elektromobilność w logistyce” dr Monika Ziółko, 9 godzin
  2. „Etykieta w relacjach zawodowych – wybrane aspekty psychospołeczne” dr Marian Bursztyn, 9 godzin
  3. „Współczesne trendy w transporcie i spedycji” dr Jarosław Świda, 9 godzin
  4. „ Zarządzanie zdrowym stylem życia” dr Zbigniew Borek, 9 godzin