STUDIA I STOPNIA
Towaroznawstwo I stopień studia stacjonarne, sem. 5, 23/24 Z
Specjalność –Menedżer produktu,
Innowacyjność produktu I stopień, studia stacjonarne, 5 sem.,
Specjalność – Rozwój i komercjalizacja produktu
STUDIA II STOPNIA
Inżynieria jakości produktu II stopnia, studia stacjonarne, 2 sem. , 23/24 Z
Specjalność –Menadżer jakości i bezpieczeństwa produktu
Inżynieria jakości produktu II stopnia, studia niestacjonarne, 2 sem. , 23/24 Z
Specjalność –Menadżer jakości i bezpieczeństwa produktu
Zarządzanie i inżynieria produkcji II stopień studia stacjonarne, 2 sem. 23/24 Z
Specjalność –Zrządzanie projektami w produkcji
Zarządzanie i inżynieria produkcji II stopień studia niestacjonarne, 2 sem. 23/24 Z
Specjalność –Zrządzanie projektami w produkcji
Logistyka II stopień studia stacjonarne, 2 sem. 23/24 Z
Specjalność –Logistyka przedsiębiorstw międzynarodowych
Logistyka II stopień studia niestacjonarne, 2 sem. 23/24 Z
Specjalność – Menadżer logistyki, Logistyka przedsiębiorstw międzynarodowych
Innowacyjność produktu II stopień studia stacjonarne, 2 sem. 23/24 L
Specjalność – Promocja i sprzedaż
INNOWACYJNOŚĆ PRODUKTU
I stopnia stacjonarne: Specjalność: Rozwój i komercjalizacja produktu
III rok (nabór 2021/2022) – semestr VI
- „Analiza strategiczna przedsiębiorstwa” – dr hab. Wiesław Łukasiewicz, prof. UEK (15 godzin, 1 ECTS)
- „Motywacyjne systemy wynagrodzeń” – dr hab. Marek Jabłoński, prof. UEK (15 godzin, 1 ECTS)
- „Zarządzanie satysfakcja klienta” – dr inż. Mariusz Giemza, prof. UEK (15 godzin, 1 ECTS)
- „Zastosowania badań operacyjnych w zarządzaniu” – dr hab. Artur Prędki, prof. UEK (15 godzin, 1 ECTS)
- „Zrównoważona działalność marketingowa przedsiębiorstw” – dr Anna Kurzak- Mabrouk (15 godzin, 1 ECTS)
II stopnia stacjonarne: Specjalność: Rozwój i zarządzanie produktem
II rok (nabór 2022/2023) – semestr IV
- „Ekonomiczne aspekty jakości” – dr inż. Urszula Balon (15 godzin, 2 ECTS)
- „Etykieta w relacjach zawodowych – wybrane aspekty psychospołeczne” – dr Marian Bursztyn (15 godzin, 2 ECTS)
- „Psychospołeczne aspekty jakości” – dr hab. Joanna Dziadkowiec, prof. UEK (15 godzin, 2 ECTS)
- „Innowacja wartości. Doskonalenie produktu” – dr inż. Małgorzata Miśniakiewicz (15 godzin, 2 ECTS)
- „Nowoczesne technologie w produkcji żywności” – dr inż. Grzegorz Suwała (15 godzin, 2 ECTS)
INŻYNIERIA JAKOŚCI PRODUKTU
II stopnia stacjonarne: Specjalność: Menadżer jakości i bezpieczeństwa produktu
II rok (nabór 2022/2023) – semestr III
- „Etykieta w relacjach zawodowych – wybrane aspekty psychospołeczne” – dr Marian Bursztyn (15 godzin, 2 ECTS)
- „Autentyczność żywności” – dr inż. Grzegorz Suwała (15 godzin, 2 ECTS)
II stopnia niestacjonarne: Specjalność: Menadżer jakości i bezpieczeństwa produktu
II rok (nabór 2022/2023) – semestr III
- „Etykieta w relacjach zawodowych – wybrane aspekty psychospołeczne” – dr Marian Bursztyn (9 godzin, 2 ECTS)
- „Zarządzanie reklamacjami” – dr inż. Urszula Balon (9 godzin, 2 ECTS)
LOGISTYKA
II stopnia stacjonarne: Specjalność: Logistyka przedsiębiorstw międzynarodowych
II rok (nabór 2022/2023) – semestr III
- „Psychospołeczne aspekty jakości” – dr hab. Joanna Dziadkowiec, prof. UEK (15 godzin, 2 ECTS)
- „Techniki przewozu towarów” – dr inż. Agnieszka Kawecka (15 godzin, 2 ECTS)
II stopnia niestacjonarne: Specjalność: Logistyka przedsiębiorstw międzynarodowych
II rok (nabór 2022/2023) – semestr III
- „Eurologistyka” – dr inż. Bartłomiej Kabaja (9 godzin, 2 ECTS)
- „Techniki przewozu towarów” – dr inż. Agnieszka Kawecka (9 godzin, 2 ECTS)
II stopnia niestacjonarne: Specjalność: Menadżer logistyki
II rok (nabór 2022/2023) – semestr III
- „Eurologistyka” – dr inż. Bartłomiej Kabaja (9 godzin, 2 ECTS) K
- „Techniki przewozu towarów” – dr inż. Agnieszka Kawecka (9 godzin, 2 ECTS) K
- „Zrównoważona działalność marketingowa przedsiębiorstw” – dr Anna Kurzak-Mabrouk (9 godzin, 2 ECTS) K
TOWAROZNAWSTWO
I stopnia stacjonarne: Specjalność: Menedżer produktu
III rok (nabór 2021/2022) – semestr VI
- „Autentyczność żywności” – dr inż. Grzegorz Suwała (15 godzin, 2 ECTS)
- „Rozwiązywanie kreatywności i twórcze rozwiązywanie problemów” – dr hab. Joanna Dziadkowiec, prof. UEK (15 godzin, 2 ECTS)
- „Żywienie a zdrowie współczesnego człowieka” – dr inż. Ewa Pyrzyńska (15 godzin, 2 ECTS)
ZARZĄDZANIE I INŻYNIERIA PRODUKCJI
I stopnia stacjonarne
III rok (nabór 2021/2022) – semestr VI
- „Żywność premium” – dr inż. Ewa Pyrzyńska (15 godzin, 2 ECTS)
I stopnia niestacjonarne
III rok (nabór 2021/2022) – na semestr VI
- „Zarządzanie rozwojem organizacji” – dr hab. Wiesław Łukasiński, prof. UEK (9 godzin, 2 ECTS)
II stopnia stacjonarne: Specjalność: Zarządzanie projektami w produkcji
II rok (nabór 2022/2023) – semestr III
- „Zarządzanie reklamacjami” – dr inż. Urszula Balon (15 godzin, 2 ECTS)
- „Nowoczesne technologie w produkcji żywności” – dr inż. Grzegorz Suwała (15 godzin, 2 ECTS)
II stopnia niestacjonarne: Specjalność: Zarządzanie projektami w produkcji
II rok (nabór 2022/2023) – semestr III
- „Etykieta w relacjach zawodowych – wybrane aspekty psychospołeczne” – dr Marian Bursztyn (9 godzin, 2 ECTS)
- „Zarządzanie reklamacjami” – dr inż. Urszula Balon (9 godzin, 2 ECTS)
STUDIA I STOPNIA
KIERUNEK: TOWAROZNAWSTWO – sem.7 23/24
– studia stacjonarne:
- Konsument na rynku – dr inż. Urszula Balon, 15 godzin
- Rozpatrywanie reklamacji konsumenckich – dr inż. Paweł Turek, 15 godzin
- Rozwijanie kreatywności i twórcze rozwiązywanie problemów – prof. dr hab. Joanna Dziadkowiec, 15 godzin
- Substancje dodatkowe w rozwoju produktów żywnościowych – dr inż. Małgorzata Miśniakiewicz, 30 godzin
- Zarządzanie zdrowym stylem życia – dr Borek Zbigniew, 15 godzin
- Zastosowania badań operacyjnych w zarządzaniu – prof. UEK dr hab. Prędki Artur, 15 godzin
- Produkcja żywności ekologicznej przykładem produkcji o obiegu zamkniętym – dr inż. Joanna Ptasińska-Marcinkiewicz, 15 godzin
- Megatrendy w gospodarce jako kreatory innowacyjnego biznesu – dr Ksymena Rosiek, 15 godzin
- Zastosowanie chromatografii gazowej i olfaktometrii w badaniu jakości produktów – prof. UEK dr hab. Tomasz Sawoszczuk, 15 godzin
KIERUNEK: INNOWACYJNOŚĆ PRODUKTU – sem.5 23/24
– studia stacjonarne:
- Różnice kulturowe w biznesie – prof. UEK dr hab. Marcin Gębarowski, 15 godzin
- Metoda DEA w zarządzaniu jednostką gospodarczą – prof. UEK dr hab. Artur Prędki, 15 godzin
- Negocjacje i gry biznesowe – dr Bogdan Rogoda, 15 godzin
KIERUNEK: ZARZĄDZANIE I INŻYNIERIA PRODUKCJI
– studia stacjonarne sem.5 23/24
1. Motywacyjne systemy wynagrodzeń – prof. dr hab. Marek Jabłoński, 15 godzin
– studia niestacjonarne: sem.5 23/24
1. Motywacyjne systemy wynagrodzeń – prof. UEK dr hab. Marek Jabłoński 9 godzin
– studia stacjonarne: sem.7 23/24
- Konsument na rynku – dr inż. Urszula Balon, 15 godzin
- Controlling produkcji – dr Dariusz Firszt, 15 godzin
- Projektowanie motywacyjnych siatek i tabel płac zasadniczych – prof. UEK dr hab. Marek Jabłoński, 15 godzin
- Rozpatrywanie reklamacji konsumenckich – dr inż. Paweł Turek, 15 godzin
– studia niestacjonarne: sem.7 23/24
- Konsument na rynku – dr inż. Urszula Balon, 9 godzin
- Controlling produkcji – dr Dariusz Firszt, 9 godzin
- Projektowanie motywacyjnych siatek i tabel płac zasadniczych – prof. UEK dr hab. Marek Jabłoński, 9 godzin
- Analiza strategiczna przedsiębiorstwa – prof. UEK dr hab. Wiesław Łukasiński, 9 godzin
STUDIA II STOPNIA
KIERUNEK: INNOWACYJNOŚĆ PRODUKTU – sem.3 23/24
– studia stacjonarne:
- Agile Management w rozwoju produktu – dr inż. Małgorzata Miśniakiewicz, 15 godzin
- Handel elektroniczny – dr inż. Małgorzata Miśniakiewicz, 30 godzin
- UX w sprzedaży produktu (konwersatorium – prof. UEK dr hab. Tomasz Sawoszczuk, 30 godzin
- Style i techniki negocjacji biznesowych – dr Mariola Wiater, 15 godzin
KIERUNEK: INŻYNIERIA JAKOŚCI PRODUKTU – sem.2 23/24
– studia stacjonarne:
- Psychospołeczne aspekty jakości – prof. UEK dr hab. Joanna Dziadkowiec, 15 godzin
– studia niestacjonarne:
- Trendy rozwojowe na rynku dóbr konsumpcyjnych FMCG – dr inż. Małgorzata Miśniakiewicz, 9 godzin
Przedmioty z nauk prawnych:
– studia stacjonarne:
- Odpowiedzialność za szkody spowodowane przez produkt niebezpieczny – prof. dr hab. Bogusława Gnela, 15 godzin
– studia niestacjonarne:
- Rękojmia za wady rzeczy i gwarancja jakości – dr Piotr Kukuryk, 9 godzin
KIERUNEK: LOGISTYKA – sem.2 23/24
– studia stacjonarne:
- Elektromobilność w logistyce – dr Monika Ziółko, 15 godzin
- Zarządzanie łańcuchami dostaw żywności – dr inż. Agnieszka Kawecka, 15 godzin
– studia niestacjonarne – Specjalizacja: Menadżer logistyki
- Style i techniki negocjacji biznesowych – dr Mariola Wiater, 9 godzin
- Elektromobilność w logistyce” – dr Monika Ziółko, 9 godzin
- Zarządzanie łańcuchami dostaw żywności – dr inż. Agnieszka Kawecka, 9 godzin
– studia niestacjonarne – Specjalizacja: Logistyka przedsiębiorstw międzynarodowych
- Style i techniki negocjacji biznesowych – dr Mariola Wiater, 9 godzin
- Elektromobilność w logistyce” – dr Monika Ziółko, 9 godzin
- Zarządzanie łańcuchami dostaw żywności – dr inż. Agnieszka Kawecka, 9 godzin
KIERUNEK: ZARZĄDZANIE I INŻYNIERIA PRODUKCJI – sem.2 23/24
– studia stacjonarne:
- Startupy i przestępczość technologiczna – dr Dariusz Firszt,15 godzin
- Zastosowanie badań operacyjnych w zarządzaniu – prof. UEK dr hab. Artur Prędki,15 godzin
– studia niestacjonarne:
- Startupy i przestępczość technologiczna – dr Dariusz Firszt, 9 godzin
- Eurologistyka – dr inż. Bartłomiej Kabaja, 9 godzin
STUDIA I STOPNIA
KIERUNEK TOWAROZNAWSTWO – sem.7 22/23
– studia stacjonarne:
- „Etykieta w relacjach zawodowych – wybrane aspekty psychospołeczne” dr Marian Bursztyn, 15 godzin
- „Eurologistyka” dr inż. Bartłomiej Kabaja, 15 godzin
- „Konsument na rynku” dr inż. Urszula Balon, 15 godzin
- „Ochrona dóbr osobistych” prof. UEK dr hab. Kinga Michałowska, 15 godzin
- „Prawo pracy i ubezpieczeń społecznych” dr Marcin Kiełbasa, 30 godzin
- „Przestępczość Gospodarcza” dr Adam Michalik, 15 godzin
- „Rozpatrywanie reklamacji konsumenckich” dr inż. Paweł Turek, 15 godzin
- „Rozwijanie kreatywności i twórcze rozwiązywanie problemów” prof. UEK dr hab. Joanna Dziadkowiec, 15 godzin
- „Techniki uczenia się i zarządzania czasem” prof. UEK dr hab. Joanna Wyrobek, 15 godzin
– studia niestacjonarne:
- „Analiza strategiczna przedsiębiorstwa” prof. UEK dr hab. Wiesław Łukasiński, 9 godzin
- „Asystent systemu zarządzania jakością” dr inż. Mariusz Giemza, 9 godzin
- „Certyfikacja wyrobów” prof. UEK dr hab. Piotr Kafel, 9 godzin
- „Eurologistyka” dr inż. Bartłomiej Kabaja, 9 godzin
- „Prawo pracy i ubezpieczeń społecznych” dr Marcin Kiełbasa, 18 godzin
- „Przestępczość Gospodarcza” dr Adam Michalik, 9 godzin
- „Rozpatrywanie reklamacji konsumenckich” dr inż. Paweł Turek, 9 godzin
- „Substancje dodatkowe w projektowaniu żywności” dr inż. Małgorzata Miśniakiewicz, 18 godzin
KIERUNEK INNOWACYJNOŚĆ PRODUKTU – studia stacjon. sem.5 22/23
- „Rozpatrywanie reklamacji konsumenckich” dr inż. Paweł Turek, 15 godzin
- „Różnice kulturowe w biznesie” prof. UEK dr hab. Marcin Gębarowski, 15 godzin
- „Twórcze rozwiązywanie problemów w biznesie” dr inż. Małgorzata Miśniakiewicz, 15 godzin
KIERUNEK ZARZĄDZANIE I INŻYNIERIA PRODUKCJI
– studia stacjonarne sem.5 22/23
1. „Motywacyjne systemy wynagrodzeń” prof. Marek Jabłoński 15 godzin
– studia niestacjonarne: sem.5 22/23
1. „Motywacyjne systemy wynagrodzeń” prof. Marek Jabłoński 9 godzin
– studia stacjonarne: sem.7 22/23
1. „Marketing doświadczeń” prof. Marcin Gębarowski 15 godzin
2. „Podstawy przetwarzania danych w arkuszu kalkulacyjnym” dr Jerzy Szakiel 15 godzin
3. „Prawo pracy i ubezpieczeń społecznych” dr Marcin Kiełbasa 15 godzin
4. „Rozpatrywanie reklamacji konsumenckich” dr Paweł Turek 15 godzin
– studia niestacjonarne: sem.7 22/23
1. „Analiza strategiczna przedsiębiorstwa” prof. Wiesław Łukasiński 9 godzin
2. „Konsument na rynku” dr Urszula Balon 9 godzin
3. „Nowoczesne materiały inżynierskie” dr Anna Gacek 9 godzin
4. „Prawo pracy i ubezpieczeń społecznych” dr Marcin Kiełbasa 9 godzin
STUDIA II STOPNIA
KIERUNEK ZARZĄDZANIE I INŻYNIERIA PRODUKCJI – sem.2 22/23
– studia stacjonarne:
1. „Marka produktów i usług (e-learning)” prof. Joanna Dziadkowiec 15 godzin
2. „Różnice kulturowe w biznesie” prof. Marcin Gębarowski 15 godzin
3. „Strategiczne kompetencje organizacji” prof. Wiesław Łukasiński 15 godzin
4. „Zarządzanie zdrowym stylem życia” dr Zbigniew Borek 15 godzin
– studia niestacjonarne:
1. „Ekonomiczne aspekty jakości” dr Urszula Balon 9 godzin
2. „Etykieta w relacjach zawodowych – wybrane aspekty psychospołeczne” dr Marian
Bursztyn 9 godzin
3. „Przestępczość gospodarcza” dr A. Michalik 9 godzin
4. „Zarządzanie zdrowym stylem życia” dr Zbigniew Borek 9 godzin
KIERUNEK LOGISTYKA – sem.2 22/23
– studia stacjonarne:
- „Elektromobilność w logistyce” dr Monika Ziółko, 15 godzin
- „Różnice kulturowe w biznesie” prof. UEK dr hab. Marcin Gębarowski, 15 godzin
- „Zarządzanie łańcuchami dostaw żywności” dr inż. Agnieszka Kawecka, 15 godzin
- „Zarządzanie zdrowym stylem życia” dr Zbigniew Borek, 15 godzin
– studia niestacjonarne:
- „Elektromobilność w logistyce” dr Monika Ziółko, 9 godzin
- „Etykieta w relacjach zawodowych – wybrane aspekty psychospołeczne” dr Marian Bursztyn, 9 godzin
- „Współczesne trendy w transporcie i spedycji” dr Jarosław Świda, 9 godzin
- „ Zarządzanie zdrowym stylem życia” dr Zbigniew Borek, 9 godzin