Absolwentka kierunku Towaroznawstwa na Wydziale Ekonomiki Obrotu Akademii Ekonomicznej w Krakowie (obecnie Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie).
Doktor nauk ekonomicznych w zakresie Towaroznawstwa uzyskany na AE w Krakowie.
Dotychczasowy dorobek naukowo-badawczy obejmuje ponad 150 pozycji.
Zainteresowania naukowe
Jakość żywności, tłuszcze jadalne – metody badań i oceny zmian jakościowych. Ocena trwałości tłuszczów jadalnych. Dynamika zmian jakości żywności
Prowadzone przedmioty
-Podstawy analityki chemicznej. Analiza chemiczna związków organicznych. Chemia. Biochemia, Metody analityczne w ładunkoznawstwie.
-Przemiany chemiczne tłuszczów jadalnych, Technologia tłuszczów jadalnych, Właściwości chemiczne oraz wartość żywieniowa tłuszczów jadalnych
-Seminarium dyplomowe
Informacje dodatkowe
-Pełni funkcję Katedralnego Pełnomocnika ds. Osób z Niepełnosprawnościami.
-Członek International Society of Commodity Science and Technology (IGWT), Euro Fed Lipid, Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności.
-Członek Rady Instytutu NJiZP, z-ca przewodniczącego Uczelnianej Odwoławczej Komisji Stypendialnej, członek Uczelnianej Komisji Rekrutacyjnej, członek Zespołów Programowo-Dydaktycznych ds. kierunków: Inżynieria jakości produktu, Transport i spedycja.
Na stronach internetowych Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie są stosowane pliki "cookies" zgodnie zPolityką prywatności.