Absolwentka studiów magisterskich na kierunku Towaroznawstwo (Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie) oraz studiów doktoranckich tej samej uczelni. Tytuł doktora nauk ekonomicznych w dziedzinie towaroznawstwa uzyskała w 2016 roku. Poza pracą naukową i dydaktyczną, aktywnie współpracuje z Polskim Towarzystwem Towaroznawczym. Angażuje się również w organizację różnorodnych wydarzeń, konferencji czy warsztatów, co stanowi istotny element promocji wiedzy i wymiany doświadczeń.
Prowadzone przedmioty: o Towaroznawstwo żywności, Towaroznawstwo żywności I i II o Inżynieria produktów żywnościowych o Procesy w przetwórstwie żywności pochodzenia zwierzęcego o Procesy w przetwórstwie żywności pochodzenia roślinnego o Surowce i produkty przemysłu spożywczego o Analiza informacji o produkcie o Żywność premium o Żywienie człowieka o Rozwój produktów żywnościowych o Komercjalizacja produktu o Seminarium na studiach I i II stopnia
Zainteresowania naukowe: o żywność wygodna i funcjonalna, o projektowanie nowych produktów żywnościowych, o badanie preferencji konsumentów, o badanie i ocena jakości produktów spożywczych, ze szczególnym uwzględnieniem mleka i produktów mlecznych, o dietetyka, o premiumizacja produktów żywnościowych i usług.
Zainteresowania pozanaukowe: podróże, taniec, różnice międzykulturowe.
Na stronach internetowych Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie są stosowane pliki "cookies" zgodnie zPolityką prywatności.