Wieloletnie doświadczenie w prowadzeniu badań naukowych w zakresie analizy trendów i preferencji konsumenckich, badania jakości i doskonalenia produktów żywnościowych, prognozowania rozwoju przemysłu spożywczego oraz analizy ryzyka w rozwoju nowych produktów. Autorka ponad 100 publikacji naukowych. Certyfikowany tutor akademicki, konsultant, współpracownik Centrum Nauki Kopernik oraz jednostek szkoleniowo-doradczych, m.in. J.S. Hamilton.
Uczestniczka licznych krajowych i zagranicznych staży naukowo-badawczych i dydaktycznych, kursów i szkoleń zawodowych. Kierownik i wykonawca projektów naukowo-badawczych finansowanych z NCN i Funduszy Norweskich, ekspert oceniający wnioski w programie COST – European Cooperation in Science & Technology.
Prowadzone przedmioty: o Inżynieria jakości produktów żywnościowych I i II o Kreatywność i myślenie twórcze w biznesie o Metody twórczego rozwiązywania problemów i doskonalenia produktu o Trendy rozwojowe na rynku dóbr konsumpcyjnych o Surowce i produkty przemysłu spożywczego o Innowacyjność w produkcji żywności o Projektowanie żywności o Personalizacja żywności i żywienia o Seminarium na studiach I i II stopnia
Zainteresowania naukowe: o myślenie lateralne i metodyka rozwoju kreatywności, o Design Thinking w rozwoju wyrobów i usług, o zrównoważony produkt i zrównoważona produkcja, o kształtowanie i ocena jakości produktów żywnościowych, o problematyka innowacyjności i trendów rynkowych na rynku dóbr konsumpcyjnych, o FPD – rozwój produktów żywnościowych, o analiza ryzyka w działaniach proinnowacyjnych, o jakość w szkolnictwie wyższym, o talent management.
Na stronach internetowych Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie są stosowane pliki "cookies" zgodnie zPolityką prywatności.